Preventie en behandeling

Algemene tandheelkunde

In mijn praktijk kunt u terecht voor algemene tandheelkunde. Ik voer alle behandelingen zelf uit. U heeft dus altijd met dezelfde tandarts te maken! Daarmee bent u verzekerd van persoonlijke aandacht. Juist voor mensen met angst voor de tandarts is dat extra prettig.

Preventie is van groot belang voor een goed gebit. Daarom verwacht ik dat patiënten regelmatig voor controle komen. De frequentie hiervan wordt in overleg vastgesteld.

Dankzij regelmatige controle kunnen problemen in de mond tijdig ontdekt worden. Zo zijn acute pijnklachten vaak te voorkomen. Daardoor komt u (bijna nooit) voor verrassingen te staan.

Preventie

Een gezonde mond en een mooi gebit begint bij preventie. Enkele belangrijke aspecten zijn: op de juiste manier poetsen, flossen, stokeren of ragen en regelmatig controle.

Sanering

Om uw gebit zo gezond mogelijk te houden adviseren wij u om regelmatig een bezoekje te brengen aan de tandartspraktijk.

Mondhygiëniste

Indien nodig kan de tandarts u naar de mondhygiëniste doorverwijzen. Deze zijn gespecialiseerd in preventieve mondzorg. Bij hen kunt u het gebit grondig laten reinigen.

Prothese

Bij ons kunt u terecht voor een prettig zittend kunstgebit met een natuurlijke uitstraling.

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling wordt verricht om te voorkomen dat uw kies getrokken wordt. Als het tandpulpa ontstoken raakt ervaren mensen hevige pijn bij de tand of kies.

Kroon en brugwerk

Om beschadigde, verkleurde, of gebroken kiezen voeren we regelmatig kroon en/of brugwerk uit Op die wijze worden de vorm en positie van uw kies naar behoren gecorrigeerd.

Doorverwijzing

Als bezoek aan een mondhygiëniste noodzakelijk is, verwijs ik u door. U bent uiteraard vrij te kiezen naar welke praktijk voor mondhygiëne u wilt gaan.

Voor Orthodontie, Implantologie, Parodontologie en Kaakchirurgie verwijs ik u door naar specialisten in de regio.

Al het tandtechnisch werk (kronen, bruggen en protheses) wordt uitgevoerd door de ervaren medewerkers van Verhoef Tandtechniek in Huissen.

Mensen die wijzen naar laptopscherm

Extra informatie

Informatie over behandelingen

Als u meer wilt lezen over bepaalde behandelingen, verwijs ik u graag door naar de website van voorlichtingsorganisatie ‘Het Ivoren Kruis’ of naar de website die de beroepsorganisatie voor tandartsen (de NMT) speciaal voor cliënten heeft ontwikkeld.